Museum van de Vrouw – Echt

Museum_van_de_VrouwDe gemeente Echt-Susteren herbergt een nieuw museum: M/V Museum van de Vrouw.

Het museum belicht de geschiedenis van de vrouw in Limburg vanaf circa 1850:

Een gedenkplaats voor “moeder de vrouw” ? Jazeker, maar niet alleen voor haar als “moeder”. Het museum belicht het leven van de vrouw in al zijn facetten. Van geboorte en doop tot overlijden en rouw. Als spil van het gezin, maar ook als stabiele factor in een hectische wereld daarbuiten. Ontdek haar invloed op onze cultuur en wat wij daarvan ervaren in onze huidige samenleving; op het gebied van mode, eten en drinken, geloof en bijgeloof, gebruiken en tradities.Het museum plaatst de geschiedenis van de vrouw in een hedendaags perspectief en biedt daarmee verrassende en interessante inzichten in ons eigen leven van alledag. Een gegeven dat tevens voldoende invalshoeken biedt voor steeds weer wisselende exposities voor een breed publiek.M/V Museum van de Vrouw spreekt tot de verbeelding. Van héél nabij beleven de bezoekers sfeerbeelden en taferelen die velen zullen herkennen; uit eigen herinnering of omdat oma er vaak over vertelde. Over geloof, volksgeloof en bijgeloof. Over gebruiken, tradities en rituelen. Over de functie van de doofpot en de kerfstok. Wonen, mode en kleedgedrag en eet- en drinkcultuur komen eveneens prominent aan bod. Daarmee boeit het museum vrouwen én mannen, jong en oud, Limburgers en gasten van elders.

Het nieuwe museum is een verrijking van het toeristische aanbod in Limburg. Het leven van de vrouw in de afgelopen eeuwen wordt hier met respect waargenomen en met verve gepresenteerd. Dat maakt M/V Museum van de Vrouw tot een verrassend origineel museum.
“Proef!”. t/m 10 januari 2016 in het Museum van de Vrouw, Plats 1, 6101 AP Echt.

Adres:

Plats 1, Echt
Telefoon: 0475 – 55 00 95
E-mail: info@MuseumvandeVrouw.nl
Internet: www.MuseumvandeVrouw.nl

Entreeprijzen


Volwassenen € 3,–
Tot 18 jaar € 2,–

Openingstijden:

Groepen op afspraak.

  • dinsdag 10.00 – 17.00
  • woensdag 10.00 – 17.00
  • donderdag 10.00 – 17.00
  • zondagmiddag 13.00 – 17.00

In gezin, werk en samenleving. Naast de vaste expositie, presenteert M/V Museum van de Vrouw voortdurend bijzondere thematentoonstellingen over bepaalde aspecten van het leven en werken van vrouwen.