Omgeving Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg is zoveel te ontdekken. En het ontdekken begint hier. Maar het echte Limburg ontdekt u natuurlijk pas als u bij ons te gast bent!

Grensmaasvallei
Historische steden, nostalgische dorpjes met vergezichten op de Maasoevers en veel kleinschalige attracties en activiteiten.
Heuvelland
In dit golvende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.
Regiofilm Parkstad
Ontdek het dynamische Parkstad Limburg. De op dit moment snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland en een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten…
Regiofilm Valkenburg
Ontdek het prachtige toeristenstadje Valkenburg

Maastricht
Het goede leven in Maastricht wordt duidelijk als je een bezoek brengt aan deze magnifieke stad en hoofdstad van Limburg.
België
Vanuit Zuid-Limburg bent u zo over de ‘grens’ naar België. Bezoek in ieder geval de grote steden Hasselt en Luik.
Duitsland
Met het grootste gemak kunt u een bezoek brengen aan de prachtige keizerstad Aken of genieten van de nostalgie van de Selfkant.
Het Buitengoed omvat Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht. Een zeer bijzonder stuk Zuid-Limburg, dat gekenmerkt wordt door een diversiteit aan cultuurhistorische en architectonische hoogstandjes omgeven door bijzondere natuur.
Park Gravenrode
Zuid-Limburgs recreatie- en natuurgebied winnaar van de EDEN award 2009 als meest duurzame bestemming van Nederland.