Dagrecreatie

De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland

Watersport midden in Limburg

Heb je het over Midden-Limburg, dan praat je al gauw over watersport. Immers, water is bij ons alom tegenwoordig. Iedereen die ook maar enige affiniteit met waterrecreatie heeft, voelt zich op en rond de Maas én de Maasplassen al gauw als de spreekwoordelijke vis in het water. Sommigen spreken zelfs van een waar watersport paradijs. Pretentieus of feit?

Grootste aaneengesloten watersport gebied van Nederland

De rivier de Maas en haar relatie met watersport behoeft geen introductie. Minstens zo interessant zijn de Maasplassen; een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare bovendien het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Rondvaarten, zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoen, waterskiën en nog veel meer watersport

De Midden-Limburgers en vaste bezoekers van de Maasplassen weten niet beter, maar het hele gebied is vanwege zijn diversiteit redelijk uniek te noemen. Je kunt er onder meer zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën en waterskiën. Er zijn diverse moderne jachthavens, mooie dagstranden en uitstekende visstekken. Watersport paradijs is derhalve niet eens zo’n pretentieuze benaming. Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas, de Maasplassen en overige Midden-Limburgse wateren, is het een aanrader gebruik te maken van de diverse boottochten en rondvaarten.

Vissen midden in Limburg

Wil je hengelen naar vis, dat kan met of zonder visvergunning op diverse plaatsen. Je kunt ook op forel vissen of echt sportvissen in Midden-Limburg.

Varen met je eigen boot of huur een jacht, zeilboot of sloep

Ben je zelf de gelukkige bezitter van een boot, dan kun je het gebied vanzelfsprekend op eigen houtje ontdekken. Zelf geen sloep, motorboot of zeilboot in de garage? Dan is huren wellicht een optie, eventueel in combinatie met een korte opleiding of vaar- of zeilcursus. Zie je het al voor je? Aan het roer van een mooi zeiljacht, zachtjes glijdend over het water. Na een poosje aan wal voor een exquise lunch in een van de vele restaurantjes. Rustig verder varen en ’s avonds de zon onder zien gaan in de glinsterende Maas. Nou?

Willemsroute

De Willemsroute is het verleidelijke alternatief voor de recreatievaart om van Roermond of ‘s-Hertogenbosch naar Maastricht te varen, en omgekeerd. Een schitterende route voor de recreatieve vaarweggebruiker, goed begaanbaar en veilig. De Willemsroute leidt langs vele historische dorpen en prachtige natuurgebieden in Nederlands en Belgisch Limburg. Beleef de Willemsroute en geniet.
De Willemsroute loopt via het Wessem-Nederweert en de Zuid-Willemsvaart naar de sfeervolle binnenhaven in hartje Maastricht. De willmensroute is een rustig tracé met kleine sluizen en veel afmeermogelijkheden. Een bijzondere aanrader is de aftakking naar een prachtig stukje Vlaanderen; Het Kanaal Bocholt-Herentals richting Lommel en Leopoldsburgh.

Waterkaarten en informatie over de Maasplassen

Allerlei waterkaarten en ander informatiemateriaal over de watersport mogelijkheden op de Maasplassen is verkrijgbaar in alle VVV’s van Midden-Limburg
Bekijk de korte introductievideo over De Maasplassen midden in Limburg.

Boot- en kanoverhuur op de Maasplassen

Boot en Kano huren

Huur een motorboot, zeilboot, sloep of kano op de Maasplassen midden in Limburg

Jachthavens midden in Limburg

Jachthavens

Waar vind je een jachthaven, aanlegsteiger of ligplaats aan de Maasplassen?

Jachtservice midden in limburg

Jachtservice

Service of reparatie van jouw jacht. Tevens boot benodigheden of accessoires.

Rondvaarten op de Maasplassen

Rondvaarten

Maak een boottocht met een van de rederijen over de Maasplassen. Je kunt ook een rondvaart met diner kiezen of een boottocht naar Thorn, Stevensweert en Wessem.

Dagstranden rondom de Maasplassen

Stranden

Van rustig strand tot strand waar je helemaal los kunt gaan met o.a. een ligweide, waterfiets, glijbaan, waterski en lounge bar. Fun on the beach!

Veerdienst Thorn, Wessem, Stevensweert Maasplassen

Veerdiensten

Een veerdienst tussen de historische kernen Wessem, Stevensweert en Thorn volgens een strikt vaarplan. Tevens pontjes over de Maas(plassen).

Vissen in midden Limburg

Vissen

Wil je hengelen naar vis, dat kan met of zonder visvergunning op diverse plaatsen. Je kunt ook op forel vissen of echt sportvissen in Midden-Limburg.

Watersport op de Maasplassen midden in Limburg

Diverse watersporten

Geniet van surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, waterskiën en nog veel meer watersport.

– Zie meer op: http://www.vvvmiddenlimburg.nl/zien-en-doen/de-maasplassen-watersport-en-recreatie-limburg?orgid=407&rid=11#sthash.JuzKrPLk.dpuf