Fietsen of wandelen omgeving

fietser_wandelaars-oversteek-plaats-Ohe-en-Laak

Degene die de wandelschoenen en fiets heeft meegenomen kan er maar beter voor zorgen dat zijn standplaats op de camping voor langere tijd gereserveerd is ! De gemeente Echt-Susteren is rijk aan vele uitgestrekte bosgebieden waar diverse wandel en fiets routes zijn uitgezet.

laan1Digitale Routeplanner

VVV Midden Limburg heeft samen met Routebureau Noord- en Midden-Limburg een digitale routeplanner ontwikkeld. Met deze planner kan de gebruiker zelf routes samenstellen via het knooppuntennetwerk voor zowel fietsen, wandelen als paardrijden/mennen. Op de onderstaande link vinden jullie de in de informatie.
http://www.vvvmiddenlimburg.nl/routeplanner-midden-in-limburg

Daarnaast staan er op de planner ook bestaande routes onder het tabblad mooiste routes.
Één van de wandelroutes op de Meinweg is de Water-Wandel-Wereld Route De Meinvennen, http://www.vvvmiddenlimburg.nl/routeplanner-midden-in-limburg/wandel-routeplanner-midden-in-limburg#gmcpa

Pieterpad-route
Pieterpad-route

Ook het Pieterpad voert vlak langs Pepinushof. Deze in Nederland wereldberoemde wandelroute gaat van Noord- tot Zuid-Nederland.

Voor meer informatie over het Pieterpad :

www.pieterpad.nl

Er zijn vele mogelijkheden tot kleinere of langere fietstochten. Belgie en Duitsland zijn beide in een straal van 10 km. te bereiken, dus er kan een echte drielanden-tocht worden gemaakt.

 

Fietsroutes zijn er te over, zoals de Echterroute of de Putbroekroute, Maasroute etc.

knooppunt

Vanuit de boerderijcamping is het gemakkelijk om aansluiting te vinden op de vele  fietsroutes, zoals de  knooppuntenroute.

laan1

kranenbroek-2 kranenbroek-1

In de omgeving van de Camping, in het bosrijke gebied De Hazelaar, lopen zelfs Galloway koeien.

Kranenbroek

Nabij de camping kunt u rustig wandelen in de daar gelegen bossen, genaamd het kranenbroek-4Kranenenbroek. In dit uitgestrekte bossengebied met vennen, zijn diverse gemarkeerde wandelroutes met picknickplaatsen, schuilhutten en ruiterpaden aangelegd.

U vindt hier ook dichtbij de paardenmanège “Op de Berg”, aan de rand van het bos te Pey, nabij het gehucht het Hingen waar men een ritje kan maken op de daar aanwezige paarden, tevens kan men hier deelnemen aan huifkartochten die u door het landschap voeren.Manege op de Berg

Adres

A: Manege Op de Berg| Leenderdwarsstraat 3 | 6102 RV Echt-Susteren (Pey) | T: 0475-484117 | E: info@manegeopdeberg.nl

Het Nationaalpark de Meinweg

2.3-natuurbelevingskaart-groot-1024x543
imagesIn de nabijheid van de boerderijcamping treft u het nationale park ´de Meinweg´ aan.

Het Nationaal Park De Meinweg is een prachtig gebied om te recreëren. Wat kunt u onderweg tegenkomen? Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliefrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos.

In dit omvangrijke en schitterende natuurgebied bevindt zich een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets-, en ruiterpaden. Vanuit dit deel van Nederland, ook wel het Maas-Swalm-Nette gebied genoemd, kunnen eveneens prachtige grensoverschrijdende tochten te voet en/of per fiets en auto gemaakt wordenVoor alle toeristische informatie over het meinweg gebied kijk dan ook op de interactieve kaart!

Stevensweert en Ohé en Laak 

RivierenkaartStevensweert_smallStevensweert ligt, samen met het buurdorp Ohé en Laak, op een natuurlijk gevormd eiland in de Maas. Dit eiland is ontstaan door een verdeling van de rivier de Maas in twee armen, de zogenaamde ‘oude’ en ‘nieuwe’ Maas. Deze dorpjes zijn op +/- 9km van de boederijcamping gelegen en kunnen gemakkelijk per fiets of wandelend bezocht worden.

Stevenweert hoorde bij het Overkwartier of SpaansOpper-Gelre. Het oorspronkelijke dorp werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Om het plaatsje werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Stevensweert heeft tot op heden zijn zevenhoekige omtrek en geometrische stratenpatroon behouden. De vestingwal bestaat niet meer. Vanaf 1713 kwam Stevensweert samen met enkele ander gemeenten als Staats-Opper-Gelre aan de Verenigde Provinciën

Het landelijke Ohé en Laak vormt de zuidelijke helft van dit Eiland. In de kern Ohé ligt het monumentale kasteeltje Hasselholt, een edelmanshuis uit de 16e eeuw. De R.K. Kerk dateert uit de 19e eeuw. Interessant is ook de St. Annakapel uit 1896, idyllisch gelegen aan de weg naar Stevensweert. Ook bevinden zich in Ohé en Laak vier grote grindplassen: de Dilkensplas, de Teggerseplas, de Schroevendaalseplas en de Molenplas. De laatste twee zijn naast prachtig wandelgebied uitermate geschikt voor visliefhebbers en vogelspotters. 

ohé en laak voetveer

Fietsers en wandelaarsveer Ohé en Laak open vanaf 1 april tot 30 september, kosten € 1,-

 

Stevensweert luchtfoto

Vestingstadje Stevensweert gebouwd als vesting door de Spanjaarden in de 80 jarige oorlog.

 

Fietsers en wandelaars kunnen met het  fietsveer de Maas oversteken naar  het Belgische Kinrooi en daarna het historische stadje Maaseik of via de maasroute Thorn bezoeken. Alle straten van het vestingstadje Stevensweert lopen naar het middelpunt, waardoor een karakteristiek stervormig stratenpatroon is ontstaan. In de historische kern met een bestrating van klinkers van Maaskeitjes, de dorpspomp op de markt, oude lantaarns en een origineel vestingkanon bij de Maaspoort waant u zich in de Middeleeuwen. 

Stevensweert bezit veel historische gebouwen, waaronder de kerken, het Gouvernement en het voormalige gemeentehuis van de bekende architect Pierre Cuypers. 0m de bezoeker te laten proeven van de historische sfeer verzorgt het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak wandelingen onder begeleiding van een gids. 

maasplassenIn het Streekmuseum Stevensweert is ook een stadswandeling verkrijgbaar die u langs alle monumentale gebouwen leidt. Na de wandeling is het goed toeven op de diverse terrasjes in Stevensweert. Zowel in Stevensweert en Ohé en Laak is er een dagstrand.Er zijn ook rondvaarten naar Thorn en Wessem. 

Maaseik

terrasjemaaseik

Een sprongetje over de grens naar het Belgische Maaseik is beslist de moeite waard. Geniet van de Bourgondische levensstijl in één van de vele cafeetjes of restaurants op de door fraaie renaissancegevels omzoomde Markt. In het uitgebreide winkelcentrum is het eveneens gezelligheid troef. Marktplein MaaseikOok cultureel heeft Maaseik veel te bi
eden, waaronder het kijk-, speel- en doemuseum Museactron met de oudste privé-apotheek van België, het Regionaal Archeologisch Museum en het bakkerijmuseum. In de St. Catharinakerk kunt u door het oudste evangelieboek van de Lage Landen bladeren.